V HSE na kreativen način spodbujajo inovacije in kreativnost zaposlenih

V KOC Energija spodbujamo razvoj ustvarjalnosti, inovativnosti in kognitivne fleksibilnosti, saj so to zagotovo pomembne kompetence prihodnosti. V HSE so k iskanju inovativnih idej prostopili z organizacijo virtualnega Hackathona - dneva inovativnosti, na katerem so zaposleni, razdeljeni vskupine po 4-5 udeležencev, iskali nove ideje, zamisli za projekte, izboljšave in jih predtavili upravi. Najboljše tri ekipe po mnenju udeležencev in vodstva so prejele praktične nagrade ter posebno plaketo vodstva za najzanimivejšo idejo. 

HSE HACKATHON 2021 Oglas

HSE Hackathon 2021

V Holdingu Slovenske elektrarne se zavedamo, da za uspešnimi rešitvami zmeraj stojijo ljudje. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki s svojim znanjem in kreativnostjo oblikujejo konkurenčno in inovativno okolje. Zato smo mesec februar posvetili kreativnosti in inovativnosti ter spodbujanju in prepoznavanju priložnosti za razvoj in napredek. Ena izmed aktivnosti, ki je zaznamovala ta mesec, je HSE Hackathon.

Gre za virtualni dogodek, kjer so sodelavci in sodelavke v timskem, ustvarjalnem in igrificiranem okolju v mešanih ekipah iz različnih služb razvijali koncepte in rešitve v okviru vseh delovnih področij oz. poslovnih procesov naše družbe. Inovativne ideje so sodelavcem in komisiji, ki so jo sestavljali poslovodstvo in ožja skupina strokovnjakov, predstavili na zaključnem dogodku. Ob koncu smo razglasili zmagovalne ekipe ter podelili priznanja in privlačne nagrade.

Dan inovativnosti je združil deset pogumnih ekip ter prinesel deset domiselnih in drznih idejnih zasnov. Zmagovalne stopničke pa so si zaslužile kar štiri ekipe oziroma ideje.  Udeleženci so na področju iskanja inovativnih rešitev prejeli neprecenljive izkušnje – s področja sodelovanja, timskega dela, kreiranja in izbora idej… družili so se s sodelavci in sodelavkami, se učili, zabavali ter tkali nove vezi. Zmagovalci so poleg nagrade in priznanja dobili možnost, da skupaj s strokovnimi službami razvijejo končno rešitev oziroma jo implementirajo. Z vidika družbe smo poleg enkratnih zamisli in rešitev dobili tudi vpogled v potenciale naših sodelavk in sodelavcev.

Z aktivnostmi kot so HSE Hackathon želimo razvijati inovativnost oz. kreativnost kot pomembno kompetenco sodelavcev HSE in jo utrditi kot vrednoto naše Skupine. Glede na izzive, ki nas čakajo v elektrogospodarstvu, sta dobrodošla vsaka razvojna ideja ali koristen predlog za tako ali drugačno izboljšavo v procesih, metodah ali storitvah. Prepričani smo, da je bil mesec #kreativnosti in inovativnosti dober vzvod oz. vzpodbuda za preboj in napredek na tem področju.

(Alenka Patty, Upravljanje s človeškimi viri, HSE)

Operacijo Kompetenčni centri za razvoj kadrov 2019 - 2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Copyright © 2019 Energija KOC. Vse pravice pridržane.

Search